Fordele ved cryobehandling

Der er en lang række fordele ved cryobehandling. Nedenstående kan du læse nogle af alle de fordele cryobehandling giver dig.

Cryobehandling og helse

Cryobehandling af kroppen er inden for de sidste år blevet mere og mere udbredt indenfor helse og wellness.
Cryobehandling er baseret på de processer der forekommer når kroppens overflade bliver kort og intensivt udsat for ekstrem kulde. Disse processer har ikke kun gavnlige effekter på den umiddelbare overflade, men også i det dybere væv.
I den højteknologiske cryosauna, bliver kroppen under kontrollerede forhold udsat for temperaturer helt ned til – 196°C, i op til 3 minutter. På trods af kulden, giver cryobehandlingen en følelse af velbehag, grundet kroppens udskillelse af endorfiner.
Den kontrollerede kulde medfører forskellige reaktioner i kroppen, bl.a. smertelindring, antiinflammation og opstramning. En bred vifte, der tydeliggør hvorfor behandlingen bliver brugt både til helbredsmæssige problemer, såvel som til skønhedsbehandlinger.

Helsefordele ved cryobehandling af hele kroppen

1. Smertelindrende
2. Antiinflammatorisk
3. Styrkelse af immunforsvaret
4. Positiv effekt på det muskuloskeletale system
5. Forbedring funktioner i led
6. Regulering af centralnervesystemet, følelse af velvære

cryobehandling

Skønhedsbehandling og cryo

Æstetisk cryoterapi er brugen af cryoterapi som skønhedsbehandling. De skønhedsmæssige fordele, er dog takket være behandlingens sundhedsmæssige egenskaber; bl.a. antiinflammatorisk effekt, forbedring af blodomløbet, samt reduktion af smerter.

cryobehandling

Æstetiske resultater ved cryoterapi

1. Kalorieforbrænding (mellem 200 og 800 efter en 3 minutter behandling)
2. Reduktion af appelsinhud
3. Regulering af overvægt
4. Foryngelse af huden
5. Oxygenering/iltning af cellerne
6. Eliminering af toksiner
7. Forbedring af tilstande i overhuden.

Cryobehandling til sport

Cryobehandling har i mange år været et højt værdsat værktøj for topatleter, for at opnå de bedst mulige sportslige resultater.

Fordelene ved at benytte cryobehandling i forbindelse med sport

Restitution efter træning

Benyttelse af cryobehandling efter træning, øger musklernes restitution. Dette skaber selvsagt store fordele i perioder hvor der bliver stillet høje fysiske krav. Cryobehandling er derved særligt egnet i forbindelse med konkurrencer, turneringer og mesterskaber. Dets afslappende egenskaber skaber desuden en formindsket følelse ubehag af muskelømhed efter hård træning.

Behandling af skader

Ud over forebyggelse af skader, så er cryoterapi også et godt værktøj til behandling af skader. Det forkorter skadens genopretningstid, grundet sine antiinflammatoriske egenskaber. Behandlingen reducerer desuden smerter og øger genopbygningen af muskelfibre.

Mental Balance

Cryobehandling medvirker til frigivelsen af endorfiner, hvilket fører til en tilstand af velbefindethed, samt en følelse af glæde og sindsro. Ydermere leder det til følelsesmæssig stabilitet hos atleten, overskud og øget motivation.

Bedre fysiske præstationer

En forbedret blodcirkulation såvel som frigivelsen af hormoner, tilføjer atleten øget styrke, mere fart, såvel som en bedre udholdenhed.

Eksempler på brug af cryobehandling blandt professionelle sportsudøvere

I USA benytter de fleste hold i NBA, såvel som de professionelle ligaer indenfor baseball og Amerikansk fodbold, sig af cryoterapi.

Indenfor de sidste par år, er de største europæiske fodboldhold ligeledes begyndt at bruge behandlingsformen til deres spillere.

Real Madrid og Villarreal har en maskine stående af sammen fabrikant, som vi benytter os af hos Cryo Scandinavia.

Cryobehandling

Cryobehandling til wellness

Cryobehandling har flere gavnlige effekter på krop og sind, udover behandling af sportsskader og skønhedsbehandlinger. En af de mindre kendte gavnlige effekter, er følelsen af fysisk velbehag, samt behandling af stress.

Den korte eksponering til ekstrem kulde, som sker under cryoterapi, udløser flere fordelagtige reaktioner i vores krop. En af dem er en naturlig udskillelse af endorfiner. Du har muligvis før hørt om disse signalstoffer, hvis hovedformål er at skabe en følelse af velvære – de er af samme årsag kendt som et glædeshormon. Cryobehandlinger bidrager derfor ved hjælp af den naturlige udskillelse af endorfiner, til både følelsesmæssigt og fysisk velvære